PLC Programmeur – Heerlen

Introductie

Heb jij ruime ervaring als PLC programmeur en wil jij voor een high tech onderneming werken in de regio Heerlen die zich bezig houdt met het ontwerpen van innovatieve, unieke producten? Lees dan snel verder!

Organisatie

Onze opdrachtgever is een specialist in het ontwikkelen, ontwerpen en fabriceren van machines, meetapparatuur en applicaties voor de automotive en life science industrie. Wegens toenemende werkzaamheden is me op zoek naar een medior / senior PLC engineer die het team kan versterken.

Functie

Als PLC programmeur ben je verantwoordelijk voor het programmeren van automatiserings- en controlesystemen met betrekking tot PLC’s. Je zult machines programmeren, foutmeldingen visualiseren en wijzigingen in (sturings)programma’s implementeren om de systemen te verbeteren en te optimaliseren.
Als medior / senior PLC programmeur heb jij ervaring opgedaan met het ontwikkelen en ontwerpen van programma’s voor nieuwe machines, dus niet alleen met het aanpassen van reeds bestaande programma’s en machines. Die ervaring breng jij mee naar onze opdrachtgever en door je expertise leer je junior programmeurs de fijne kneepjes van het vak.

Functie eisen

In een medior / senior PLC programmeur zoekt de opdrachtgever naar een kandidaat met de volgende kwaliteiten en capaciteiten:

  • Een afgeronde HBO opleiding bij voorkeur richting techniek of informatica;
  • Minimaal 3 jaar ervaring als PLC programmeur;
  • Ervaring met programmeertalen, besturingssystemen en software zoals Siemens S7 en WinCC;
  • Ervaring met AutoCAD Electrical and Eplan is een pré;
  • Ervaring met Siemens TIA Portal is een pré
  • Stressbestendigheid;
  • Goede analytische vaardigheden;
  • Goede sociale vaardigheden;
  • Goede communicatieve vaardigheden in het Duits, Engels en het Nederlands, gezien veel externe klanten zich in de regio Duitsland/Oostenrijk/Zwitserland bevinden;
  • Bereidheid om te reizen naar klanten in binnen- en buitenland indien nodig. Dit komt overigens incidenteel voor; je werkt voornamelijk vanuit de standplaats in regio Heerlen.

Aanbod

Indien je de uitdaging wilt aangaan om als PLC engineer bij onze opdrachtgever aan de slag te gaan, krijg je niet alleen een kijkje in de wereld van innovatie en high tech design voor de automotive en life science branche, maar ook de kans op een vaste baan binnen een groeiende onderneming met leuke collega’s en een informele werksfeer.

Sollicitatie

Solliciteren kan via de sollicitatiebutton op deze pagina of het versturen van een recent CV en motivatiebrief naar nvanderborgh@liquidstones.nl

Functiegroepen: Technisch / PLC Programmeur