Software engineer – Heerlen

Introductie

Spreken moderne IT-thema’s zoals Domain Driven Architectuur, TDD (Test Driven Development), continuous delivery, microservices en Cloud Foundry jou aan? Zie jij het als een uitdaging om te participeren in complexe IT-trajecten binnen een groot applicatielandschap?
Lees dan snel verder, want wij zoeken voor onze opdrachtgever een Software Engineer die het Agile team wilt gaan versterken.

Organisatie

In een samenleving waarin informatie explosief toeneemt, is het vrij kunnen beschikken over betrouwbare en integrale data cruciaal. Onze opdrachtgever levert als hét statistische bureau van Nederland met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. De organisatie is inmiddels uitgegroeid tot een innovatieve kennisorganisatie, die voortdurend nieuwe technologieën en ontwikkelingen toepast om de kwaliteit van de gegevens en de onafhankelijke positie te kunnen blijven borgen.

Functie

Als lid van een Agile team zorg jij er samen met je teamleden voor dat elke sprint software opgeleverd wordt die bijdraagt aan de doelen van de organisatie en in het bijzonder de afdeling waar jullie waarde voor leveren. Met een specialisatie in Software Engineering, besteed jij vooral veel tijd aan het ontwikkelen van software om invulling te geven aan de wensen van de Product Owner. Naast het ontwikkelen van nieuwe software werk je ook aan changes op bestaande software.

Als Software Engineer vind je het leuk om een stuk software te bouwen en samen met je collega’s inhoudelijke discussies te voeren hierover, zodat je ook van elkaar kunt leren. Doordat je een actieve en betrokken rol hebt in grote en complexe trajecten ben je regelmatig proactief aan de slag met complexe vraagstukken.


Een greep uit je dagelijkse werkzaamheden zijn:

 • Ontwerpen en bouwen van software op basis van de opgestelde architectuur;
 • Opstellen van de programmaspecificaties en de applicatiestructuur. Dit doe je zelfstandig of in samenwerking met de architect;
 • Naast het bouwen van software houd je je ook bezig met het modelleren van software en voer je programmatesten uit;
 • Tenslotte stel je documentatie op voor het beheer van de applicatie.


Functie eisen

Wij zoeken voor onze opdrachtgever naar een betrokken en proactieve Software Engineer die zich herkent in de volgende functie-eisen:

 • Een afgeronde HBO of WO opleiding (bij voorkeur informatica of aanverwant);
 • Ervaring met C#, ASP.NET MVC, Javascript of Typescript, HTML, CSS en SQL server;
 • Ervaring met Build en Release met Team Foundation Server en Powershell;
 • Minimaal 3 jaar ervaring op het gebied van software ontwikkeling;
 • Je bent enthousiast over het Agile gedachtegoed en werkt graag in een SCRUM team;
 • Je bent enthousiast over het werken in een Agile team dat zich bezighoudt met zowel nieuwbouw van applicaties als het beheer van (legacy) applicaties.

Aanbod

We werken met onze opdrachtgever samen op basis van werving en selectie. Dit betekent dat jij direct een contract krijgt bij de opdrachtgever. In dit geval gaat het om een jaarcontract met (bij goed functioneren) uitzicht op een vast dienstverband.

De arbeidsvoorwaarden bij onze opdrachtgever zijn als volgt:

 • Een salaris tussen de €3130,- en €4809,- op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring;
 • Vakantiegeld uitkering van 8%;
 • Flexibele werktijden en de mogelijkheid om thuis te werken;
 • Reiskostenvergoeding en vergoedingen voor thuiswerken;
 • Individuele Keuzen Arbeidsvoorwaarden Pakket die je in staat stelt om bijvoorbeeld extra vakantiedagen te kopen of te sporten met korting;
 • Een werkplek met voldoende ruimte voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling;
 • Een dynamische omgeving en een hardwerkend team waar samenwerking, vakmanschap en ondernemerschap voorop staan.

Inlichtingen

Herken jij jezelf in dit profiel en in deze uitdaging, dan nodig ik je van harte uit te solliciteren via onze website. Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Yvanka Pfeifer, Recruiter, via ypfeifer@liquidstones.nl

Sollicitatie

Herken jij jezelf in dit profiel en in deze uitdaging, dan nodig ik je van harte uit te solliciteren via onze website. Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Yvanka Pfeifer, Recruiter, via ypfeifer@liquidstones.nl

Functiegroepen: ICT